Dordi

Pigen i huset, og ikke minst fjøset, hvor hun er utnevnt som overfjøsmester av selveste Gårdseieren. Uunnværlig fjøsarbeiderske eller plagsomt og irriterende overoppsyn? Det kommer an på hvem av de andre på gården du spør.
Utnevnt til Gjennomsnittskvinnen i Magasinet uten at den endelige kontrollmålingen har funnet sted.
Kastet sine øyne på drengen Danel fra dag en (regnet fra hans ankomst på gården), men mister fullstendig livslysten når hennes utkårede frir, og det ved nærmere opptelling viser seg at det ikke er henne han frir til.
Gjør i den forbindelse et mislykket drukningsforsøk som heldigvis ender godt, noe som dels skyldes dårlig vannføring i elva og dels at feil kroppsdel dyppes under vann.  Et lite plaster på såret er det at hun får være brudgommens forlover. At Agust utpeker henne som syndebukk for tildragelsen i kirka, som fører til at Magda likevel ikke blir fru Moe, er tungt for henne å svelge – selv om hun tar kirkekaffen til hjelp.
Finner svar på mangt og meget i Magasinets «hårråskåp», men av og til forkludres hennes framtid av middagen på Nergårn da de har en tendens til å søle mat på den viktigste siden i ukebladet.
Som den første i verdenshistorien som ser en «ofu» (eller er det muligens en ufo) på den nordlige halvkule, øyner hun en betydelig inntektsøkning hvis bare Berit på sentralen hadde klart å kople henne til «Wars-Hingstonn».
Spilles av Aud Totland.