Fritjof (gjesteartist)

Det er velkjent, i vært fall for Pe-Torsa, at biskop Fjellbu er glad i musikk. Hva er da mer naturlig enn å glede biskopen med et musikalsk innslag når han ankommer Oppgår’n? Den.. den… den, ja hva er det nå han heter, den salmen som…. ja den som er så fin, som han liker å spille på fiolinen – i G-dur. Mitt hjerte alltid vanker. Med fiolinen i hånd, og hjelp av Anton husker han det.
Det hadde vært flott og høytidelig å møte biskopen med den når han kommer inn på tunet. Anton er villig til å stille opp, men, det burde vært en fiolinstemme til. Det er jo det som gjør salmen virkelig spesiell! De har hørt nyss om at nydrengen på Kvemo’n, Fritjof, spiller fiolin. Nå er han visstnok ikke spesielt dyktig, men hvis Anton øver litt sammen med ham kanskje det går.
Dagen for bispevisitasen er her. Anton og Fritjof ankommer Oppgår’n i rett tid, og sammen med Pe gjør de seg klar til opptreden. Men hvor er alle sammen? De kommer ut til et tomt gårdstun. Varaordfører Lars Kvemo har selvfølgelig ikke klart å følge instruksen, men tatt med seg hele følget til utmarka. «Bynj å spæll, så kjæm dæm sikkert», er Dordi’s gode råd. Hun er den eneste som befinner seg på gårdstunet, ettersom det tok litt ekstra tid å finne fram og få på seg finkjolen.
Kanskje like greit at det ikke er noen der. Fritjof er nervøs, og det blir bare noen spinkle toner som kommer fra fiolinen. Ikke så rart. Ikke har han «hokko» på rett plass, og han holder jo «stråken» som om han skulle på tømmerhogging. Når han først kommer i gang, er det naturligvis feil dur! Først da Pe frigjør han fra den pålagte «Mitt hjerte alltid vanker» kommer han i gang, og får vist hva han er god for.
Fritjof, ble spilt av Alexander Rybak i 2017.