Maren

Var gift med Helmer, men har også hatt mange ulike verv i lokalsamfunnet, som f.eks streng og aktiv leder i Kvelia avholdslag, leder for skolestyret og et bølgende engasjement for Kvelia Sjømannsmisjonsforening.
Satset sterkt på å bli Kvelia’s første kvinnelige sjåfør, og det vil ta minst tre generasjoner før hennes øvelseskjøring blir glemt.
Hennes bekjentskap med Kapteinen i Heimevernet var ikke særlig populært for ektemannen, men det med å få ansvaret for reservenøkkelen til Heimevernslageret ble aldeles uviktig for Maren da hun brått ble alene.
Nå er det framtidig drift av gården, og politisk engasjement som har hennes største fokus. Når hun får hjelp av svogeren og gammelkjæresten, som er en og samme person, blir det fart på planlegginga av Nergår’ns utvidelse.
Til tross for hennes strikse framtoning har hun en godt hjerte. Det gleder henne stort da hun får ideen om at Anna Bjørkvatni kan flytte til Nergårn. Ikke bare fordi de trenger hjelpa på gården, men også fordi hun på den måten får gitt en hjelpende hånd til mor og sønn fra nabobygda i øst.
Spilles av Randi Devik.