Nypresten Josef Engstad (gjesteartist)

Etter den harde medfarten presten fikk under det som skulle blitt Danel og Magda’s bryllupsdag, blir det behov for å søke etter ny prest til Nordli sokn. Maren har fått det oppdraget. Etter utlysning og ansettelsesmøtet er det bare å forberede seg på at Josef Engstad ankommer bygda og  tiltrer prestestillingen. I hvert fall for en periode.
Engstad ankommer, og blir møtt av en litt merkelig framtoning i skinnjakke og blå hjelm. Han presenterer først seg selv som Agust og odelsgutt, og deretter damemennesket som kommer, som Dordi. Ved første øyekast virker det normalt. Det varer kun til andre øyekast, da hun nærmest går til angrep på ham. Hun klenger seg på ham, påstår hun skal ha klem, og prøver å få ham til å ta på hennes fyldige kropp.  Hva skal dette bety?
Så kommer det flere kvinnfolk. Han kunne sverget på at de var påvirket, men av noe ganske annet enn Guds ord……
Endelig. En mann kommer gjennom gården. Han benytter sjansen til å spørre om det finnes noe kristent menneske i denne bygda. Svaret bekrefter inntrykket. «Nei, langt ifrå».  Engstad tar en rask beslutning. Dette blir det korteste presteembetet noen noensinne har hatt. Han forlater «denne syndens pøl» før han blir vitne til noe han slett ikke vil være vitne til.
Nypresten Josef Engstad ble spilt av Gudmund Kveli i 2015 og 2016.